Boten

Voor ieder wat wils
Het Veerse Gat beschikt over een uitgebreide vloot. Hierdoor hebben we voor elke leeftijd een boottype dat het meest geschikt is om zeilles in te krijgen. 

Valk
De Valk is een open zeilboot en heeft een vaste kiel. Deze zeilboot heeft een lengte van ongeveer 6,5 m en een zeilopppervlak van ruim 17 m2. Z’n ruime kuip, de goede zeileigenschappen en z’n stabiliteit maken de Valk tot de perfecte lesboot voor alle leeftijden. De zeilschool heeft 13 Valken (Hoora). In de valk vaar je met maximaal 4 cursisten en 1 instructeur. Voor de verhuur is de Valk geschikt voor maximaal 4 volwassenen.

Laser Pico
In 2019 wordt de Laser Pico toegevoegd aan de vloot van Zeilschool Het Veerse Gat. In deze boot kan je alleen of samen zeilen. Met zijn een zelflozende kuip, een hoge giek en stabiele rompvorm de ideale lesboot voor (jeugd)zeilers. Het is een geschikte boot voor zowel beginnende als gevorderde zeilers en ook een geschikte boot voor volwassenen. Het grootzeil heeft een oppervlakte van 5,14 en kan gereefd worden. De fok heeft een oppervlakte van 1,09 wanneer er met 2 personen gevaren wordt. Tijdens de cursus is het dragen van een wetsuit verplicht. Deze kan je zelf meebrengen of lenen bij de zeilschool.

Laser
LaserVoor de jeugdzeiler met zeilervaring (minimaal CWO 1) en een leeftijd tussen de 14 en 18 jaar met een minimaal gewicht van 50kg, is de Laser een perfecte zeilboot om spectaculair in te (leren) zeilen. Deze eenmans zwaardboot is een olympische klasse, heeft een zeiloppervlak van ongeveer 4,7 m2 of 5,7 m2 en is zo’n 4 m lang. Bij het Laser zeilen zijn met name gewichtsverdeling (waar zit ik in de boot?) en zeilstanden belangrijke onderdelen, evenals het recht krijgen van de boot als je bent omgeslagen. Dat je echt nat wordt in een Laser maakt de pret alleen maar groter! De zeilschool heeft 8 Lasers. Tijdens de cursus is het dragen van een wetsuit verplicht. Deze kan je zelf meebrengen of lenen bij de zeilschool.

Optimist
De Optimist is een prima jeugdboot voor kinderen tot 12 jaar. Ook de Optimist is een kleine zwaardboot die door één persoon gezeild wordt. Veelal geeft de instructeur vanuit een motorboot les en daardoor is deze altijd snel ter plaatse als er geassisteerd moet worden. Kortom, de Optimist is een leuk en veilig bootje waarmee het enthousiasme voor het zeilen snel wordt opgepakt. De zeilschool heeft 12 Optimisten. Tijdens de cursus is het dragen van een wetsuit verplicht. Deze kan je zelf meenemen of lenen bij de zeilschool.